ZIMSKE ŠPAGETI: Sa sirom i biberom - brza večera
Prokuvajte 1,5 l vode, posolite, pa špagete skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Ocedite ih, ali sačuvajte 3/4 šolje vode u kojoj je pasta kuvana.
Na vatri, u dubljem tiganju, rastopite 2 kašike maslaca, dodajte biber i, protresajući posudu, kuvajte oko minut. Ulijte 1/2 šolje sačuvane tečnosti, ubacite skuvanu pastu i preostali maslac.
Smanjite temperaturu, pa dodajte i parmezan ili "grana padano" sir. Promešajte, a onda sklonite sa šporeta i dodajte pekorino. Mešajte sve dok se sir ne istopi. Ako vam se učini da je sos gust, ulijte i preostalu sačuvanu vodu u kojoj se testenina kuvala.
Potrebno je:
- 600 g špageta
- 3/4 šolje vode u kojoj se pasta kuvala
- so
- 3 kašike maslaca (neslanog)
- 1 kašičica krupno mlevenog crnog bibera
- 3/4 šolje rendanog parmezana ili sira "grana padano"
- 1/3 šolje rendanog pekorino (ovčjeg) sira
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"NASTAVLjA SE BRUKANjE NA NAJVIŠEM NIVOU" Crnu Goru u Njujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer
CRNU GORU u Generalnoj skupštini UN u Njujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer, što je potpuno neshvatljivo, smatraju diplomate i ističu da je to nastavak brukanja države na najvišem niovu, piše danas podgorički Dan.
23. 09. 2024. u 16:25
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
MILICA U BIKINIJU: Oblinama očarala mreže (FOTO)
PEVAČICA Milica Todorović ovih dana deli izazovne fotografije i snimke sa odmora, a poslednjim slikama napravila je pravu pometnju.
22. 09. 2024. u 20:45
Komentari (0)