JELO ZA DOMAĆICE-POČETNICE: Ne znate šta za ručak - idite na provereno i lako (RECEPT)
PILAV je staro, jednostavno i ukusno jelo. Ako niste odavno jeli - sada je trenutak.

Foto: A. M.
Ne znate šta biste za ručak? Možda je pilav odlično rešenje, jer se sprema za najviše pola sata i peče se u rerni.
Sastojci za pilav:
* šolja pirinča po osobi Foto: A. M.
* veliko belo meso
* 1 crni luk
* 1 kocka supe
* so, biber, suvi začin
Pilav - priprema:
Belo meso ili bataci se očiste, iseku na filee i kratko proprže u tiganju sa malo ulja. Očisti se crni luk i isecka na kockice. U isti tiganj se isprži i crni luk, a zatim se doda i pirinač. Kada se kratko proprži pirinač sa crnim lukom se sipa u pleh u kojem će se pilav peći. Doda se i kratko ispržena piletina.
Kocka supe se razblaži u šolji tople vode pa se zalije pilav.

Foto: A. M.
Onda se sve polije sa kockom supe koja se prethodno razblaži u šolji tople vode. Pleh se ubaci u zagrejanu rernu.
Pilav se peče oko 20 minuta, odnosno dok ne ispari voda. Treba voditi računa da ne zagori, odnosno da se pirinač ne presuši u rerni.

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

VENČANjE U ANGOLI, PA U SMEDEREVU: Šta naša tamnputa snajka kaže o srpskoj svadbi (VIDEO)
MEŠOVITI brakovi sve su učestaliji poslednjih godina. Imali smo prilike da vidimo brojne lepotice iz inostranstva koje su ljubav pronašle u Srbiji i sa svojim partnerima ovde nastavili život.
12. 09. 2025. u 10:31
Komentari (0)