U ČEMU NAJČEŠĆE GREŠIMO KADA POHUJEMO MESO? Nije teško ispraviti - šnicle će biti savršene
SAVRŠENE pohovane šnicle imaju hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost. Da biste postigli takav ukus, pokušajte da izbegnete sledeće greške.
Meso izvadite iz frižidera pola sata pre pohovanja pa ga obavezno prosušite papirnatim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečićete odvajanje pohva od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.
1. Pohujemo meso različite debljine i veličine
Veći komadi mesa trebaju više vremena za termičku obradu od onih manjih. Upravo zato trebali biste da izbegavate simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istoj tiganju kao i vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati krvav. Umesto toga bilo bi najbolje meso iseći na istu debljinu.
2. Zaboravljamo na tučak za meso
Bez obzira na to koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite tučkom za meso ili se možete poslužiti nekim drugim predmetom. Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.
3. Pohujemo meso koje smo upravo izvadili iz frižidera
Ako hladan i mokar komad mesa stavimo u zagrejan tiganj, izazvaćemo prskanje ulja na sve strane ali i umanjiti mogućnost za pečenje hrskavog mesa. Meso bismo trebali da izvadimo iz frižidera pola sata pre pohovanja. Potrebno je i osušiti ga popirnatim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečitćete odvajanje poha od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.
Ne zaboravite pečeno meso da stavie na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
4. Štedimo na hlebnim mrvicama
Da bi šnicla imala ukusan i hrskav omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za pohovanje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i hlebnim mrvicama svaki deo površine šnicle. Nemojte se ustručavati i utisnite mrvice što jače u površinu mesa.
5. Zaboravljamo na začine
Utrljate li nešto soli u meso pre pohovanja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen. Posolite jaja i brašno, a u hlebne mrvice možete dodati i nešto sitno iseckanog začinskog bilja i tako šniclama dati dodatnu dozu ukusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZAČINITE JELO UKUSIMA JUGA: Unesite vranjanski duh kuvanja u vaše specijalitete
11. 02. 2023. u 15:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)