RECEPT ZA ROLOVANU PRASETINU: Pravi gurmanski ručak
ROLOVANA PRASETINA je ukusna kada je topla, ali je divna i kao hladna

Foto: Shutterstock
Ovo je savršen recept za zaposlene domaćice koje, kada ispeku meso, mogu da ga služe uz drugi prilog narednih nekoliko dana.
Sastojci:
- rolovano svinjsko meso (jedan veći komad)
- 30 ml maslinovog ulja
- kašika mlevene paprike
- čen belog luka
- kašika meda
- kašičica majčine dušice
- so, biber
- šolja crnog vina
Priprema:
Napravite marinadu za rolovano meso, tako što ćete u činiji pomešate sve začine, dodajte maslinovo ulje, usitnjen beli luk, stavite med i promešajte. Pripremljenom marinadom dobro utrljajte meso sa svih strana, čak i ispod mreže kojom je pričvršćeno. Stavite u frižider da odstoji oko dva sata, a pre pečenja meso treba da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim ga prebacite u tepsiju, sipajte crno vino i pokrijte alu-folijom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, oko dva sata. Zatim skinite foliju, pa pecite još 10 minuta na jačoj temperaturi, dok meso ne dobije zlatnu koricu. Pre serviranja skinite mrežu i isecite na parčiće.
Preporučujemo

PUTIN IMA PREDLOG ZA KRAJ RATA, PODRŽAVA GA I AMERIKA! Oglasio se Lukašenko posle sastanka sa ruskim predsednikom
BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je posle današnjeg sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Moskvi da će Kremlj uskoro izaći sa „vrlo dobrim predlogom“ za okončanje rata u Ukrajini, koji, kako tvrdi, u velikoj meri podržavaju i Sjedinjene Države.
26. 09. 2025. u 20:19

RUSI NAPALI SEVERNO OD KIJEVA: Desetine hiljada ljudi bez struje i vode, Ukrajinci besni zbog nedostatka odbrane
RUSKI dronovi gađali su u četvrtak, 25. septembra, ključnu infrastrukturu u gradovima Černigov i Nižin na severu Ukrajine, ostavivši desetine hiljada stanovnika bez struje i vode.
25. 09. 2025. u 16:56

MOGUĆA I ZATVORSKA KAZNA: Koje sankcije prete Laziću - advokat objasnio šta čeka pevača posle saobraćajke
ADVOKAT Boško Žurić detaljno je objasnio kakve kazne sleduju za ono što je uradio pevač Darko Lazić.
26. 09. 2025. u 12:39
Komentari (0)