MLINCI SA PILETINOM: Ukusan ručak prema starom receptu
IDEALAN predlog za današnji ručak
Foto: Profimedia
DA li ste nekada probali prepečene lazanje? To bi bila savršena definicija za mlince. Danas smo za ručak pronašli jedan stari recept za mlince sa piletinom.
Mlinci sa piletinom - sastojci:
• 200-250 g mlinaca
• 2 pileća filea (oko 500 g)
• 400 ml neutralne pavlake
• 400 g kisele pavlake
• kocka za supu
• 1l vode
• gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir
Mlinci sa piletinom - priprema:
Mlince bi trebalo da spremamo u kombinaciji sa ćuretinom ili piletinom. Meso se isecka na kockice, začini i isprži. Prelije se mešavinom neutralne i kisele pavlake koju smo pre toga pomešali u činiji. Uporedo se izlomljeni mlinci preliju vrućom supom i ostave nekoliko minuta da upiju tečnost i omekšaju. Procede se i dodaju mesu i pavlaci. Zapeku se u rerni na 180 stepeni dok višak tečnosti ne ispari i dok se površina zapeče.
Preporučujemo
NAJBRŽI i najukusniji ručak kad nemate vremena: zapečene makarone sa sirom
14. 06. 2023. u 17:11
IDEJA ZA DANAŠNjI RUČAK: Svi koraci do ukusne riblje čorbe i pasulja (FOTO/VIDEO)
15. 05. 2023. u 13:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
KAKO DANAS IZGLEDA ALjOŠA VUČKOVIĆ Glumica objavila snimak iz pozorišta: "Veliki i dobri naš!"
GLUMICA Dragana Mićalović dirnula je pratioce objavom na društvenim mrežama, gde je podelila emotivan snimak legendarnog glumca Aljoše Vučkovića iz pozorišta. Na videu se vidi kako glumac peva na sceni.
28. 12. 2025. u 08:48
Komentari (0)