LAŽNE PIROŠKE, BEZ MEŠENJA: Evo zašto su ukusnije i od Karađorđeve šnicle

11. 08. 2023. u 15:17

Prave se očas posla

ЛАЖНЕ ПИРОШКЕ, БЕЗ МЕШЕЊА: Ево зашто су укусније и од Карађорђеве шницле

Foto Jutjub Printskrin

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 250 g domaćeg sira
  • 250 g sira (trapist, edemar...)
  • 200 g kisele pavlake

fil:

  • 4 jaja
  • 200 g brašna
  • 2 dl mineralne vode
  • Ulje za prženje

Priprema:

Izrendati domaći sir, pa ga pomešati sa ostalim sirom i dodati pavlaku, pa sjediniti. U malu posudu razmutiti brašno sa vodom, za lepljenje kora. Raširiti koru, pa je preklopiti sa desne strane (do sredine), pa isto učiniti i sa leve strane. Staviti fil na koru, pa je urolati. Za pohovanje: Umutiti jaja, u drugu posudu spremiti brašno, a u treću kiselu vodu. Urolane pite umakati u kiselu vodu, u brašno, a zatim u jaja i staviti u ulje da se prže.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NEĆEMO SAZNATI PRAVU ISTINU: Sabalenka progovorila o dopingu