RUČAK ZA DANAS: Piletina u sočnom belom sosu i pire krompir - jelo kojem deca ne mogu da odole
Pileći file nikad ukusniji nije bio nego spremljen na ovaj način i poslužen uz pire krompir. Deca obožavaju pileće belo meso, a ono je opet toliko jednostavno za pripremu da je uvek naš prvi izbor kada spremamo novo jelo. Isprobajte ovaj način pripreme pilećeg filea i uživajte u kompletnom obroku:

Foto: Jutjub/Printskrin/
Potrebno je:
- 500 grama pilećeg filea
- 500 grama neutralne pavlake za kuvanje
- 400 grama šampinjona
- so i biber
- 500 grama krompira
- 100 ml mleka
- 50 grama maslaca
Priprema:
Piletinu iseckajte na kockice, pa je stavite u tiganj da se prodinsta dok ne dobije žutu boju. Pečurke operite, očistite i iseckajte na listiće. Zatim ih dodajte u piletinu i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte so i biber, a potom i neutralnu pavlaku i pustite sve da se krčka oko 10 minuta.
Krompir skuvajte, zatim ga procedite i dodajte mu maslac i mleko. Izmešajte i dodajte začine. Poslužite toplo uz salatu.

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)