SAVRŠENO JELO BEZ MESA! Taljatele sa blitvom i pečurkama
Lako se sprema

Foto Shutterstock
Potrebno:
* blitva (1 kg)
* pečurke (300 g)
* beli luk (3 čena)
* maslinovo ulje (po potrebi)
* bosiljak (po ukusu)
* biber (po ukusu)
* so (po ukusu)
* taljatele (300 g)
* neutralna pavlaka (200 ml)
* parmezan (po želji)
Priprema:
- Blitvu prelijte ključalom vodom, ostavite da odstoji dva-tri minuta, pa je procedite i sitno iseckajte. Pečurke kratko prodinstajte sa belim lukom, dodajte seckanu blitvu i pržite sve zajedno još pet minuta. Začinite, sipajte pavlaku, pa krčkajte dok se sos ne zgusne. Pred kraj dodajte kuvane taljatele, pa sve dobro sjedinite i pospite parmezanom.
(Žena)
Preporučujemo

KROMPIR I MESO KAKO SU IH SPREMALE NAŠE BAKE: Tradicionalni turski ručak (VIDEO)
29. 11. 2023. u 15:05

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)