IDEALNA ZA BADNJE VEČE: Pastrmka iz rerne, kao iz najboljih restorana, tajna je u fenomenalnoj marinadi
ZA Badnje veče trpeza treba da bude posna, pa je naša preporuka da napravite fantastičnu pastrmku iz rerne. Proces nije komplikovan, samo je prelijte marinadom, a onda preko stavite kriške margarina, pa ispečete.

Foto Shutterstock
Najbitnije je da ribu prvo očistite i dobro operete, kao i da je osušite ubrusama.
Bitno je da riba bude skroz suva, jer će se tako stvoriti hrskava kora. Mirisna i aromatična, a servirajte je sa prebrancem i krompir salatom.
Potrebno:
* 6 pastrmki
* 350 ml belog vina
* 2 veze peršuna
* sok od 1 limuna
* kriške limuna
* 5 čenova belog luka
* 1 kašičica bosiljka
* 1 kašičica ruzmarina
* 1 kašičica slatke paprike
* 6 kašika ulja
* 80 g maragarina
* povrće po želji
Priprema:
Ribu presecite po dužini, pa je očistite, operite i dobro osušite. Posolite je i pobiberite, spolja i iznutra. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih pola sata. U vino dodajte seckani peršun, mleveni beli luk, limunov sok, začine i ulje. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. U sredinu ribe sipajte malo marinade, pa je ređajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Preostalom marinadom prelijte pastrmke sa obe strane. Preko stavite kriške limuna, kao i margarin. Poređajte seckano povrće po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30-40 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ AVIONA: Stigla mi je fantastična vest od Đorđe Meloni (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz aviona i rekao da mu je stigla fantastična vest iz Rima.
04. 04. 2025. u 12:49

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

MEDVED UBIO VOLA OD 700 KILA: Meštani sela kod Nikšića u strahu - ne smeju iz kuća da izađu
DOMAĆINU Novaku Krivokapiću iz Smrduše medved je u sredu ubio vola teškog 700 kilograma, a njegove komšije kažu da od tada niko ne sme da izađe iz kuće da divlja zver ne bi i njima presudila.
05. 04. 2025. u 10:49
Komentari (0)