IDEALAN POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN: Probajte musaku sa boranijom, pečurkama i pirinčem, sigurno je po ukusu cele porodice

Tatjana Marković

17. 01. 2024. u 13:00

Sutra je Krstovdan, jede se posno, pa je idealno da probate ovaj recepte. Naš predlog je musaka sa boranijom, pirinčem i pečurkama.

ИДЕАЛАН ПОСНИ РУЧАК ЗА КРСТОВДАН: Пробајте мусаку са боранијом, печуркама и пиринчем, сигурно је по укусу целе породице

Foto: Shutterstock

Dodajte boraniji pirinač i pečurke i napravite jeftino posno jelo koje će se dopasti celoj porodici. Priprema je najjednostavnija moguća, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sve sastojke i prvo kratko propržite, a onda i ispečete.

Boranija po ovom receptu može da se jede i tokom posta, ili danima kada se posti na ulju.

Sastojci: 

1 crni luk 
3 čena belog luka 
1/2 kašičice sitno seckane majčine dušice
2 šolje sveže boranije
1 šolja integralnog pirinča
1,5 šolja bujona od povrća
350 g mešanih pečuraka po izboru

Recept za musaku sa boranijom, pirinčem i pečurkama: 

Isecite crni luk na rebarca, pa propržite na malo zagrejanog ulja dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte i mleveni beli luk, pa pržite još minut. Nakon toga dodajte seckane pečurke, začinite po želji i pospite seckanu majčinu dušicu. Sklonite sa šporeta, pa dodajte boraniju i pirinač koji ste prethodno oprali. Sipajte bujon i lepo promešajte.

Sipajte u tepsiju, pa pokrijte providnom folijom i pecite musaku sa boranijom u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45-55 minuta. Nekih 10 minuta pred kraj skinite foliju i tako zapecite.

(Mondo/Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Stigla vam je jedna 110 godina stara poruka sa fronta