BRZ I LAGAN OBROK, AROMATIČAN I BOGATOG UKUSA: Mafini od jaja
MAFINI od jaja su odličan izbor za doručak ili užinu. Mafini od jaja u sebi imaju sve što se može poželeti.

Foto Shutterstock
Uz jaja sadrže u sebi brokoli, crvenu papriku i sir. A evo i kako se prave mafini od jaja!
Sastojci:
* 1 kašika ulja
* 150 g brokolija, sitno iseckanog
* 1 crvena paprika, sitno seckana
* 2 mlada luka, isečena na kockice
* 6 velikih jaja
* 1 kašika mleka
* veliki prstohvat aleve paprike
* 50 g tvrdog sira, narendanog
* mala šaka vlašca (vrsta luka), seckanog
Recept za mafine od jaja:
Korak 1:
Ispržite brokoli i vlašac
Za mafine sa jajima zagrejte rernu na 200 stepeni. Nanesite polovinu ulja u kalup za mafine. U tiganju zagrejte preostalo ulje i dodajte brokoli, biber i mladi luk. Pržite pet minuta. Ostavite sa strane da se ohladi.
Korak 2:
Umutite jaja sa mlekom
U činiji umutite jaja sa mlekom, paprikom u prahu, seckanom paprikom i polovinom sira. Dodajte kuvano povrće.
Korak 3:
Pecite i servirajte
Sipajte smesu od jaja u otvore za mafine i svaku prelijte preostalim sirom i vlašcem, ako želite. Pecite 15-17 minuta ili dok ne porumene i ne budu pečeni.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)