BRZ I LEP RUČAK: DŽigerica s lukom
UKUSNA je, brzo se sprema, savršeno se slaže sa lukom i biberom. Džigerica može bar jednom nedeljno da bude na stolu, pa obavezno planirajte jedan ručak.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* teleća džigerica, 500 g
* crni luk , 3 glavice
* brašno, po potrebi
* so i biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 1 kašičica
* ulje, 3 kašike
* sok od limuna, 1 kašičica
* svež peršun, sitno seckan, 1 kašika
Priprema:
- Uvaljajte džigericu u brašno, pa je ispržite na maslinovom ulju. Dok se prži, povremeno joj dodajte malo soli i aleve paprike. Kad je džigerica skoro pečena, dodajte joj luk isečen na rebarca. Na kraju je pospite peršunom, začinite sokom od limuna i servirajte sa palentom, pirinčem povrćem ili krompir pireom.
(Super recepti/Žena)

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)