RIŽOTO SA LIGNJAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu

Новости онлине

20. 03. 2024. u 11:00

I u vašoj kuhinji može se osetiti miris mora, a kad probate ovaj specijalitet, imaćete utisak da sedite u najekskluzivnijem restoranu na nekoj obali umesto u svojoj trpezariji.

РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g lignji
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja pirinča
  • 1 paradajz
  • 1 dl belog vina
  • puter
  • peršun
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • parmezan

Priprema:

Lignje isečene na kolutiće propržićete 3 do 4 minuta u tiganju na malo ulja i sa malo soli, zatim ćete ih odložiti sa strane, a u to isto ulje ubaciti luk da se dinsta, ne više od pet minuta, takođe na kraju dodaćete i dva čena sitno iseckanog belog luka. Zatim dodajete jednu punu šolju pirinča i sve zajedno dinstate jedan minut pa pomešajte u to jedan sitno iseckan paradajz, nakon još jednog minuta prelijete sve sa 1 dl belog vina i mešajte dok vino ne ispari, a onda dodajete toplu vodu ili bujon i vratite propržene lignje. Mešate dok sva tečnost ne ispari, pa ponavljate isti postupak sve dok pirinač ne bude sasvim gotov. Na kraju dodajete so, puter i peršun i još jedanput promešajte. Kada servirate gotov rižoto, možete ga posuti sa malo maslinovog ulja, bibera i rendanog parmezana. Prijatno!

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)