BRZO, LAKO, A BOLJI OD GRČKOG: Ako volite da jedete pileći giros, onda obavezno isprobajte ovaj recept
Mi vam donosimo fantastičan recept pomoću kojeg možete da napravite originalni pileći giros kod kuće i to baš lako i brzo.

Foto: Instagram printscreen/ tecakuva
Nije vam potrebno kulinarsko iskustvo kako biste uspeli da napravite ovo poznato jelo, a sigurni smo da ćete uživati u ukusu.
Sastojci:
- 1 kg belog mesa
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- 1/2 limuna
- 1/2 kašičice mlevenog kumina
- 1/2 šolje grčkog jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Isecite meso na tanje šnicle, pa stavite u neku posudu. Sipajte sok od limuna, maslinovo ulje, jogurt, mleveni beli luk, so, biber, origano i kumin. Sve dobro promešajte.
U tiganj stavite krompir sa ljuskom koji ste dobro oprali. U njega stavite štapić za ražnjić, pa preko poređajte meso i prelijte ostatkom marinade.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 25-30 minuta. Povremeno otvorite rernu i prelijte giros tečnošću iz tiganja.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)