BRZO, LAKO, A BOLJI OD GRČKOG: Ako volite da jedete pileći giros, onda obavezno isprobajte ovaj recept

Новости онлине

27. 04. 2024. u 11:00

Mi vam donosimo fantastičan recept pomoću kojeg možete da napravite originalni pileći giros kod kuće i to baš lako i brzo.

БРЗО, ЛАКО, А БОЉИ ОД ГРЧКОГ: Ако волите да једете пилећи гирос, онда обавезно испробајте овај рецепт

Foto: Instagram printscreen/ tecakuva

Nije vam potrebno kulinarsko iskustvo kako biste uspeli da napravite ovo poznato jelo, a sigurni smo da ćete uživati u ukusu.

Sastojci:

  • 1 kg belog mesa
  • 1 kašičica soli 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašičica origana 
  • 1/2 limuna
  • 1/2 kašičice mlevenog kumina
  • 1/2 šolje grčkog jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:  

Isecite meso na tanje šnicle, pa stavite u neku posudu. Sipajte sok od limuna, maslinovo ulje, jogurt, mleveni beli luk, so, biber, origano i kumin. Sve dobro promešajte. 

U tiganj stavite krompir sa ljuskom koji ste dobro oprali. U njega stavite štapić za ražnjić, pa preko poređajte meso i prelijte ostatkom marinade. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 25-30 minuta. Povremeno otvorite rernu i prelijte giros tečnošću iz tiganja. 

(Stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival