STARO KAFANSKO JELO KOJEM NEMA MANE: Juneći repovi ispod sača, čist gurmanluk koji se ne zaboravlja
Staro kafansko jelo možete da spremite i vi, samo vam je potrebno malo više vremena i volje.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- juneći repovi
- paradajz
- 3 glavice belog luka
- crno vino
- voda
- malo brašna
- malo soli
- mast
- krompir, luk i šargarepa
Priprema:
Juneće repove operite, osušite, osolite i uvaljajte u brašno. Zatim ih prepržite na masnoći. Tepsiju dobro podmastite pa naslažite krupno sečen luk, pa preko stavite komade junećih repova, pa preko njih šargarepu i krompir. Preko stavite isečene glavice belog luka, a potom i paradajz. Sve zalijte vinom i vodom i stavite ispod sača da se peče.
(still)
Preporučujemo

PILETINA SA MLADIM KUPUSOM I POVRĆEM: Pravi se lako i brzo, a ukus je izvanredan
08. 05. 2024. u 14:00

ROLOVAN SVINjSKI VRAT: Slasni specijalitet za pravo gurmansko zadovoljstvo
07. 05. 2024. u 11:40

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)