ITALIJANSKI SKALOPINI: Gurmanski ručak kojem niko ne može odoleti
Jednostavno jelo koje može da posluži i kao ručak i kao večera - sprema se lako i veoma brzo.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 para pilećeg belog mesa
- 1 čen belog luka
- pola glavice crnog luka
- vezica svežeg peršuna
- pakovanje pečuraka
- 2 kašike maslaca ili masti
- brašno
- sok od pola limuna
- 100 ml pilećeg bujona
- 100 ml suvog belog vina
- 150 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Piletinu istanjite na tanke šnicle, pa je lagano izlupajte. Brašno i so promešajte pa uvaljajte pileće šnicle i pržite na malo masti ili maslaca. Kada se piletina isprži sklonite je sa ringle. U tiganju u kojem ste pržili piletinu, dodajte crni i beli luk, sitno seckan, a potom i pečurke. Kada se sve prodinsta, dodajte pileći bujon, sok od pola limuna i belo suvo vino. Šnicle vratite u sos od pečuraka. Sve dinstajte oko pola sata na laganoj vatri. Dodajte pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Nakon što provri, sklonite sa ringle i uživajte!
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)