ITALIJANSKI SKALOPINI: Gurmanski ručak kojem niko ne može odoleti

Новости онлине

14. 05. 2024. u 18:00

Jednostavno jelo koje može da posluži i kao ručak i kao večera - sprema se lako i veoma brzo.

ИТАЛИЈАНСКИ СКАЛОПИНИ: Гурмански ручак којем нико не може одолети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 para pilećeg belog mesa
  • 1 čen belog luka
  • pola glavice crnog luka
  • vezica svežeg peršuna
  • pakovanje pečuraka
  • 2 kašike maslaca ili masti
  • brašno
  • sok od pola limuna
  • 100 ml pilećeg bujona
  • 100 ml suvog belog vina
  • 150 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Piletinu istanjite na tanke šnicle, pa je lagano izlupajte. Brašno i so promešajte pa uvaljajte pileće šnicle i pržite na malo masti ili maslaca. Kada se piletina isprži sklonite je sa ringle. U tiganju u kojem ste pržili piletinu, dodajte crni i beli luk, sitno seckan, a potom i pečurke. Kada se sve prodinsta, dodajte pileći bujon, sok od pola limuna i belo suvo vino. Šnicle vratite u sos od pečuraka. Sve dinstajte oko pola sata na laganoj vatri. Dodajte pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Nakon što provri, sklonite sa ringle i uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)