PIRINAČ SA SLANINICOM: Ako ne znate šta da spremite za ručak, mi imamo savršen predlog
Jednostavno se pravi, a lepo će vas zasititi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g pirinča
- 100 g slanine
- 50 g kačkavalja
- 5 kašika putera
- 2 glavice crnog luka
- 1 litar pilećeg bujona
- 100 ml belog vina
- 1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Slaninu isecite na kockice i ispržite. Na dve kašike zagrejanog putera prodinstajte iseckan luk da omekša i dobije smeđu boju. U šerpi zagrejte kašiku putera na srednjoj vatri i dodajte pirinač. Kuvajte tri minuta uz mešanje, dodajte vino i kuvajte dok ne ispari. Dodajte 400 ml bujona i kuvajte pet minuta uz mešanje. Dodajte ostatak bujona, kuvajte dok pirinač ne omekša. Dodajte crni luk, narendan kačkavalj, slaninu i ostatak putera. Dobro izmešajte i poslužite.
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)