STIFADO: Sočna junetina na grčki način koja se topi u ustima

Новости онлине

26. 06. 2024. u 10:00

Slasan spoj mesa sa vinom i začinima daje ovom jelu posebnu aromu.

СТИФАДО: Сочна јунетина на грчки начин која се топи у устима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg junetine (iseckane na kocke)
  • 2 velike crvene glavice luka, sitno iseckane
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 velika paradajza, oljuštena i iseckana
  • 200 ml crnog vina
  • 50 ml vinskog sirćeta
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 lovorova lista
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje

Priprema:
Na srednjoj vatri propržite crni i beli luk u velikom tiganju sa maslinovim uljem dok ne omekša.
Dodajte junetinu i pržite dok ne porumeni sa svih strana.
Dodajte paradajz, paradajz pire, vino, sirće, cimet, lovorov list, so i biber. Dobro promešajte. Smanjite vatru, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata, dok meso ne postane meko.                                                                                                                                                                                                                                                                           (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival