STIFADO: Sočna junetina na grčki način koja se topi u ustima
Slasan spoj mesa sa vinom i začinima daje ovom jelu posebnu aromu.
![СТИФАДО: Сочна јунетина на грчки начин која се топи у устима СТИФАДО: Сочна јунетина на грчки начин која се топи у устима](/data/images/2024-06-25/500417_shutterstock-2231500099_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg junetine (iseckane na kocke)
- 2 velike crvene glavice luka, sitno iseckane
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 velika paradajza, oljuštena i iseckana
- 200 ml crnog vina
- 50 ml vinskog sirćeta
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica cimeta
- 3 lovorova lista
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
Dodajte junetinu i pržite dok ne porumeni sa svih strana.
Dodajte paradajz, paradajz pire, vino, sirće, cimet, lovorov list, so i biber. Dobro promešajte. Smanjite vatru, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata, dok meso ne postane meko. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana](/data/images/2024-06-15/496626_shutterstock-1929416018_t.jpg?time=1718479211)
LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana
16. 06. 2024. u 10:00
![OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Najbolji recept za pržene tikvice (VIDEO) OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Najbolji recept za pržene tikvice (VIDEO)](/data/images/2024-06-15/496411_screenshot-2024-06-15-023428_t.jpg?time=1718411837)
OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Najbolji recept za pržene tikvice (VIDEO)
15. 06. 2024. u 11:00
![RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - Ona nakon toga ne bi postojala RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - Ona nakon toga ne bi postojala](/data/images/2024-07-06/504519_tan2024-07-0606023275-6_kf.jpg?time=1720426630)
RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - "Ona nakon toga ne bi postojala"
NOVINAR Aljoša Milenković ocenio je prilikom komentarisanja situacije u Ukrajini da su Rusija i Amerika već u ratu, a da bi se direktan sukob mogao dogoditi na teritoriji Evrope, nakon čega ona ne bi postojala.
08. 07. 2024. u 09:18 >> 09:18
![POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera](/data/images/2024-07-06/504297_viktor-orban-nato_kf.jpg?time=1720426849)
POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera
MAĐARSKA veoma ceni mirovnu inicijativu Kine u vezi sa sukobom u Ukrajini, istakao je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru sa kineskim predsednikom Si Đinpingom tokom svoje nenajavljene posete Pekingu.
08. 07. 2024. u 09:23
![SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: Ja sam vaše dete (VIDEO) SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: Ja sam vaše dete (VIDEO)](/data/images/2024-07-08/504945_ben-nidam-youtube_kf.jpg?time=1720446428)
SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: "Ja sam vaše dete" (VIDEO)
BEN je nestao u Grčkoj pre 32 godine. Tada je imao jednu godinu, a kad se javio čovek koji je rekao da je upravo on to nestalo dete, sve se promenilo.
08. 07. 2024. u 15:47
Komentari (0)