RUČAK ZA DANAS: Pasta sa piletinom i spanaćom
Pasta sa piletinom i spanaćem u bešamel sosu gotova je za pola sata. Sočna i kremasta, postaće vam omiljeno jelo, koje ćete često da pravite.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 180 g testenine
- 450 g pilećeg filea, iseckanog na komadiće
- 60 g seckanog luka
- 2 kašičice ulja
- 300 ml krem supe od pečuraka, nerazređene
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 1,2 kg krupno seckanog svežeg spanaća
- 250 g iseckanog sira mocarela
- 1/8 kašičice bibera
Priprema:
Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, na srednjoj vatri, pržite i mešajte piletinu i luk na ulju 5 minuta ili dok piletina više ne bude ružičasta.
Umešajte krem supu od pečuraka i pavlaku za kuvanje. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i dinstajte nepokriveno, 2 minuta. Umešajte spanać, mocarelu i biber; kuvajte 1-2 minuta ili dok spanać ne usahne i sir se rastopi.Ocedite testeninu, dodajte u mešavinu piletine i promešajte. Po želji posuti parmezanom i pahuljicama crvene paprike. Uživajte!
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)