RUČAK ZA DANAS: Pasta sa piletinom i spanaćom
Pasta sa piletinom i spanaćem u bešamel sosu gotova je za pola sata. Sočna i kremasta, postaće vam omiljeno jelo, koje ćete često da pravite.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 180 g testenine
- 450 g pilećeg filea, iseckanog na komadiće
- 60 g seckanog luka
- 2 kašičice ulja
- 300 ml krem supe od pečuraka, nerazređene
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 1,2 kg krupno seckanog svežeg spanaća
- 250 g iseckanog sira mocarela
- 1/8 kašičice bibera
Priprema:
Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, na srednjoj vatri, pržite i mešajte piletinu i luk na ulju 5 minuta ili dok piletina više ne bude ružičasta.
Umešajte krem supu od pečuraka i pavlaku za kuvanje. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i dinstajte nepokriveno, 2 minuta. Umešajte spanać, mocarelu i biber; kuvajte 1-2 minuta ili dok spanać ne usahne i sir se rastopi.Ocedite testeninu, dodajte u mešavinu piletine i promešajte. Po želji posuti parmezanom i pahuljicama crvene paprike. Uživajte!
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

IZ KREMLjA OTKRILI: Pojavljivanje Putina u vojnoj uniformi znači samo jedno
POJAVLjIVANjE ruskog predsednika Vladimira Putina u Kurskoj oblasti u uniformi je signal koji govori o odlučnosti da se u najskorije vreme završi operacija oslobađanja Kurske oblasti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinaru Pavlu Zarubinu za TV „Rusija 1“.
13. 03. 2025. u 15:32

ŠVAJCARSKI VELTVOHE O PRESUDI DODIKU: Šmit koristi kvazi diktaturu da bi eliminisao nepoželjne političare
ŠVAJCARSKI list Veltvohe je u okviru teksta o aktuelnoj situaciji u BiH, optužio je Nemca Kristijana Šmita da koristi kvazi diktatorsku moć da bi eliminisao nepoželjne političare i upozoravaju Bern kakva ih sudbina čeka ako pristanu na saradnju sa EU.
12. 03. 2025. u 16:03

TRAMPOVA UNUKA JE PRAVA SENZACIJA: Najskromnija i najlepša u porodici, bavi se neobičnim sportom (FOTO)
IAKO obično najviše pažnje privlače deda, baka i tetka Ivanka, kada se našla na bini pored Donalda trampa tokom pobedničkog govora nakon izbora svi su primetili lepu Kai, u sjajnoj, šljokičastoj haljini.
13. 03. 2025. u 15:53
Komentari (0)