RUČAK ZA DANAS: Pasta sa piletinom i spanaćom
Pasta sa piletinom i spanaćem u bešamel sosu gotova je za pola sata. Sočna i kremasta, postaće vam omiljeno jelo, koje ćete često da pravite.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 180 g testenine
- 450 g pilećeg filea, iseckanog na komadiće
- 60 g seckanog luka
- 2 kašičice ulja
- 300 ml krem supe od pečuraka, nerazređene
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 1,2 kg krupno seckanog svežeg spanaća
- 250 g iseckanog sira mocarela
- 1/8 kašičice bibera
Priprema:
Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, na srednjoj vatri, pržite i mešajte piletinu i luk na ulju 5 minuta ili dok piletina više ne bude ružičasta.
Umešajte krem supu od pečuraka i pavlaku za kuvanje. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i dinstajte nepokriveno, 2 minuta. Umešajte spanać, mocarelu i biber; kuvajte 1-2 minuta ili dok spanać ne usahne i sir se rastopi.Ocedite testeninu, dodajte u mešavinu piletine i promešajte. Po želji posuti parmezanom i pahuljicama crvene paprike. Uživajte!
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
TRAMPOV PLAN SADRŽI DO SADA NEVIĐENO OBEĆANjE: "Velika pobeda za Zelenskog i dugoročnu bezbednost Ukrajine"
MIROVNI plan predsednika SAD-a Donalda Trampa za Ukrajinu sadrži model bezbednosnih garancija nalik članu 5 NATO-a, što bi obavezalo SAD i evropske saveznike da napad na Ukrajinu tretiraju kao napad na celu „transatlantsku zajednicu“, prema nacrtu koji je objavio Axios.
21. 11. 2025. u 07:56
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
SVEŠTENIK ŠOKIRAO HRVATSKU: Iza oltara skrivao mračnu tajnu
U MALOM mestu kraj Benkovca u Hrvatskoj župljane je najpre šokiralo privođenje župnika, a onda i nepravomoćna presuda za više kaznenih dela iz domene dečje pornografije i seksualnog iskorišćavanja maloletnika.
21. 11. 2025. u 13:24
Komentari (0)