DANAS SPREMITE OSLIĆ KUVAN U VINU: Savršeno jelo za ukusan ručak

Новости онлине

24. 07. 2024. u 15:00

Oslić kakav do sada niste probali.

ДАНАС СПРЕМИТЕ ОСЛИЋ КУВАН У ВИНУ: Савршено јело за укусан ручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg fileta oslića
  • 3-4 limuna
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 1/2 kašičice suve žalfije
  • 1 kašika ulja
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašika gustina     

     

Priprema:

Na dnu šerpe rasporedite kolutove limuna, preko stavite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Praziluk i šargarepu isecite na kolutove i stavite preko ribe. Poklopite šerpu i stavite je u veću šerpu u koju ste sipali ključalu vodu. Kuvajte na pari 15-20 minuta, odnosno dok riba ne omekša. Na malo ulja propržite žalfiju tek da zamiriše, dodajte belo vino, so, biber, pa kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi. Dodajte gustin razmućen u malo vode i kuvajte još minut-dva da se sos zgusne. Filete oslića poslužite sa sosom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

3 PREPORUČENE KRIPTOVALUTE KOJE TREBA PRATITI U PRVOJ SEDMICI JULA | APT, Solana L2 brzo postaju vodeći