OVO JOŠ NISTE PROBALI: Burgeri od pirinča koje će vas zasititi
Neobično jelo, ali ukusno. Možete ga kozumirati uz različite priloge.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- praziluk,
- veća šargarepa,
- šaka smrznutog graška,
- 225 g pirinča,
- 600 ml vode,
- povrtna kocka za supu,
- čen belog luka,
- grančica svežeg ruzmarina,
- 3 listića svežeg bosiljka,
- 2 listića svežeg matičnjaka,
- so,
- biber,
- suvi biljni začin,
- 3 kašike parmezana,
- nekoliko kašika brašna,
- kašika susama
Priprema:
Praziluk presecite po dužini, dobro operite, sitno naseckajte. Šargarepu ogulite i isecite na kockice, a čen belog luka i sveže začinsko bilje sitno iseckajte. Na malo ulja kratko dinstajte praziluk, dodajte šargarepu, a posle nekoliko minuta i grašak.
Dodajte beli luk i opran pirinač. Dinstajte stalno mešajući. Kad pirinač postane staklast zalijte sve vodom i pojačajte vatru. Kad provri, posolite, dodajte povrtnu kocku i mešajte dok se ne rastopi. Zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta, da se pirinač skuva, a tečnost ispari. Pred kraj kuvanja dodajte sveže začinsko bilje, suvi biljni začin i biber. Kuvani pirinač malo ohladite, dodajte parmezan, od smese oblikujte burgere.
Svaki uvaljajte u kombinaciju brašna i susama, pa pržite na nekoliko kašika ulja, na srednjoj temperaturi, dok ne dobiju lepu boju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)