PILETINA SA KARIJEM I PIRINČOM: Savršen ručak za 20 minuta
Recept za sočnu kari piletinu će sigurno da vam spase dan jer se brzo sprema, a ujedno ćete imati lep, zasitan i zdrav ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 grama pilećeg belog mesa
- 250 mililitara pavlake za kuvanje
- 1 kašika kari začina
- So, biber i kurkuma po ukusu
- 1 šolja pirinča
Priprema:
Najpre kuvajte pirinač. Na jednu šolju pirinča, idu dve šolje vode, a gotov je kada fino nabubri i omekne. Koliko će tačno da se kuva zavisi od toga koju vrstu pirinča izaberete. Uvek preporučujemo integralni, iako se malo duže kuva, zdravije je. Kad pirinač bude pri kraju krčkanja, pripremite piletinu.
Belo meso isecite na kocke željene veličine, zatim propržite u tiganju, na malo maslinovog ulja. Kada meso dobije finu rumenu boju i omekne, dodajte pavlaku za kuvanje i začine. Dobro izmešajte, pa ostavite da vri tek 1-2 minuta.
Sklonite sa ringle potom, pa dok je toplo servirajte pirinač koji ćete preliti sa piletinom. Dodajte malo zelene salate, ili nekog drugog svežeg povrća po ukusu.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)