PIRINAČ NA TRPEZI: Recept za pripremu sa piletinom i šafranom
ISPROBAJTE pirinač na malo drugačiji način - sa egzotičnim začinom šafranom.
Pixabay
Potrebno je:
600 g pilećeg filea, 3 sveže paprike (crvena, žuta, zelena), kašičica šafrana, 3 kašike ulja, 2 čena belog luka, kašika suvog biljnog začina
Za pilav: 200 g basmati pirinča, kašičica šafrana, 100 g crnog luka, 600 ml vruće vode, 2 kašike margarina, 2 kašičice suvog začina
Za ukrašavanje: salata po želji
Priprema:
Pileći file isecite na krupnije komade, pa ga propržite, na zagrejanom ulju, sa svih strana, a zatim dodajte sitno seckanu papriku. Pospite suvim začinom i dinstajte oko 10 minuta dodavajući vodu. Na kraju umešajte šafran i iseckani beli luk.
Pirinač operite i osušite. Na zagrejanom margarinu kratko propržite crni luk isečen na kolutove, dodajte pirinač i zajedno pržite oko dva minuta. Nakon toga dodajte vodu, šafran i suvi začin.
Pilav kuvajte na laganoj vatri 10-12 minuta. Ovako pripremljen pirinač ukrasite salatom po želji i poslužite uz dinstanu piletinu.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI
"TI SI KRETEN!" Žestoka svađa u studiju Hit tvita, Babić udario na Antonijevića
ŽESTOKA svađa izbila je večeras u studiju televizije "Pink" u emisiji Hit Tvit gde gostuju predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić, pravnik Milan Antonijević i biznismen Branko Babić.
16. 11. 2025. u 21:55
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
ZVUCI SEKSA U BRITANSKOM PARLAMENTU: Posle skandala - uhapšena dva muškarca
DVOJICA muškarca uhapšena su, pa puštena na slobodu uz kauciju, nakon što je mobilni telefon postavljen u Donjem domu britanskog parlamenta kako bi puštao "seksualne zvukove" tokom poslaničkih pitanja britanskom premijeru Kiru Starmeru.
16. 11. 2025. u 20:32
Komentari (0)