PIRINAČ NA TRPEZI: Recept za pripremu sa piletinom i šafranom
ISPROBAJTE pirinač na malo drugačiji način - sa egzotičnim začinom šafranom.

Pixabay
Potrebno je:
600 g pilećeg filea, 3 sveže paprike (crvena, žuta, zelena), kašičica šafrana, 3 kašike ulja, 2 čena belog luka, kašika suvog biljnog začina
Za pilav: 200 g basmati pirinča, kašičica šafrana, 100 g crnog luka, 600 ml vruće vode, 2 kašike margarina, 2 kašičice suvog začina
Za ukrašavanje: salata po želji
Priprema:
Pileći file isecite na krupnije komade, pa ga propržite, na zagrejanom ulju, sa svih strana, a zatim dodajte sitno seckanu papriku. Pospite suvim začinom i dinstajte oko 10 minuta dodavajući vodu. Na kraju umešajte šafran i iseckani beli luk.
Pirinač operite i osušite. Na zagrejanom margarinu kratko propržite crni luk isečen na kolutove, dodajte pirinač i zajedno pržite oko dva minuta. Nakon toga dodajte vodu, šafran i suvi začin.
Pilav kuvajte na laganoj vatri 10-12 minuta. Ovako pripremljen pirinač ukrasite salatom po želji i poslužite uz dinstanu piletinu.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)