LJUTI KOKOS: Isprobajte neobičan recept za jelo sa pirinčem
DA li ste nekada probali pirinač u kombinaciji sa feferonama?

Foto: Pixabay
Potrebno je:
300 g pirinča, kašičica kumina u prahu, 1/2 kašičice kurkume, 1/2 kašičice kardamoma u prahu, 1/2 kašičice karija, 3 glavice crnog luka, 300 ml vode, 200 ml mleka, 2 kašike kokosovog brašna, 60 g neslanog kikirikija bez ljuske, 2 crvene feferone, zelena feferona, 3 kašike maslinovog ulja, so
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite krupno naseckan kikiriki. Kad dobije zlatnožutu boju, dodajte kokosovo brašno (ako želite intenzivniju aromu kokosa, propržite ga na ulju sa kikirikijem), a pred kraj i sitno seckan luk. Ulijte mleko i vodu, pa pustite da provri.
Dodajte pirinač i začine (kari, kardamom, kurkumu), kao i scekanu zelenu feferonu, pa malo posolite. U polupoklopljenoj posudi jelo kuvajte 15 minuta.
Kada je pirinač gotov, promešajte ga i ostavite pokrivenog oko dva minuta, a zatim ga promešajte viljuškom. Služite kao samostalno jelo ili toplo predjelo ukrašeno crvenim feferonama.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI
Preporučujemo

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)