SUVLAKI: Grčki ražnjići, sočni i aromatični

Новости онлине

04. 09. 2024. u 13:53

Suvlaki je čuveno tradicionalno grčko jelo i najčešće se služi uz caciki salatu.

СУВЛАКИ: Грчки ражњићи, сочни и ароматични

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg mesa po izboru
  • 1 šolja suvog crvenog vina
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašika origana
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • 1 kašika soli 
  • biber po ukusu
  • nekoliko zelenih paprika
  • 200 g šampinjona
  • 200 g čeri paradajza

Priprema:

U veći sud (nikako metalni) sipajte vino, origano, sok od limuna, so, biber i maslinovo ulje. Dodajte meso sečeno na kocke i promešajte. Dobro pokrijte plastičnom folijom, pa ostavite da se marinira najmanje osam sati, najbolje preko noći. Promešajte više puta za to vreme, da bi meso dobro upilo marinadu. Nabodite komade mesa na uljem podmazane štapiće za roštilj, a između kocki mesa nabodite pokoje parče paprike, šampinjone i  čeri paradajza. Pecite na umerenoj vatri, povremeno prelivajući preostalom marinadom koju ste prethodno prokuvali par minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PRENEO SAM NA NJU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: Kalašture mi čuvale decu

"PRENEO SAM NA NjU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: "Kalašture mi čuvale decu"

KOMPOZITOR Milutin Popović Zahar iza sebe ima brojne hitove, ali i priče koje je sada rešio da ispriča javno. Zahar je oduvek težio i sanjao da postane nešto što njegovi roditelji kao prosvetni radnici nisu bili. Doživeo je veliku slavu, a u iskrenoj ispovesti ispričao je kroz šta je sve prolazio, ali i sa kakvim se ljudima susretao kroz posao koji mu je mnogo i doneo i odneo.

01. 06. 2025. u 17:39

Komentari (0)

HAOS! Karlo Anćeloti uopšte nije selektor Brazila?! Za sve kriv lažni fudbalski menadžer!