RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA: Piletina sa terijaki sosom osvojiće vas na prvi zalogaj
Piletina je često pravi izbor kada je reč o mesu i onom najobilnijem obroku. Terijaki piletina je popularno jelo za čiju pripremu nije potrebna posebna veština, jer je recept jako prost.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 650 g piletine
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
za sos:
- 1 kašika kukuruznog brašna
- 100 ml soja sosa
- malo vode
- 2 kašike meda
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 čen belog luka
- susam
Priprema:
Beli luk sitno iseckajte, pa pomešajte sa svim sastojcima za terijaki sos. Potrudite se da nema grudvica od kukuruznog brašna i da se lepo spojilo sa soja sosom.
Zagrejte ulje u tiganju. Piletinu isecite na željene komade, mada je preporuka da oni budu sitniji. Meso ubacite u tiganj i pržite nekih 10 minuta ili sve dok skroz ne omekša. Dodajte mu posle toga sitno seckan beli luk i po želji može đumbir, pa promešajte da se svi ukusi dobro spoje.
Posle toga ubacite terijaki sos i mešajte dok se sve ne zgusne. Po želji, možete dodati bareni brokoli. Na kraju, kada se sve lepo sjedinilo i spremilo, ubacite susam i pržite sve zajedno još nekih 10 minuta.
Ovako spremljenu piletinu možete jesti uz obareni pirinač.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)