GURMANLUK ZA PETICU: Preukusne teleće šnicle u vinu
Teleće šnicle su uz dodatak vina i bujona mnogo sočnije.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6-7 velikih telećih šnicli, prepolovljenih
- 170 g belog brašna
- 2 jajeta
- ½ kašike mešavine suvih začina
- Ulje
- 3-4 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike sitno iseckanog peršuna
- 200 ml crnog vina
- 200 ml goveđeg bujona
Priprema:
Za teleće šnicle, u srednjoj posudi za mešanje umutite jaja i pomešajte sa mešavinom suvih začina. Sipajte brašno u drugu posudu za mešanje srednje veličine. Zagrejte veliku količinu ulja u velikom, dubokom tiganju, na visokoj tepmeraturi. Zagrejte rernu na 250 °C.
Svaku polovinu šnicle prvo umočite u brašno, a zatim u jaja. Pažljivo stavite u tiganj. Pržite i okrenite nakon dva minuta. Nakon otprilike 4-5 minuta, isključite vatru i izvadite šnicle iz tiganja.
U vatrostalnoj posudi složite šnicle u redove. Između svakog reda poređajte beli luk i peršun. Nakon toga, meso ravnomerno prelijte crvenim vinom i nakon toga goveđim bujonom. Pokrijte posudu i stavite u rernu. Pecite pokriveno 20 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.
Preporučujemo

NAJJEDNOSTAVNIJI RUČAK: Rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem
17. 09. 2024. u 12:41

NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI RUČAK KAD NEMATE VREMENA: Zapečene makarone sa sirom
16. 09. 2024. u 15:12

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)