RUČAK KOJI SVI VOLE: Najbolji recept za pečeno pile, reš korica, a meso mekano i sočno
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pile
- 50 g maslaca
- 2 kašičice ruzmarina
- 2 kašičice timijana
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 1 limun
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Piletu prstima odvojite kožicu od prsa i tu stavite komadiće maslaca i četvrtinu biljnih začina. U pile stavite šargarepe presečene napola i luk isečen na četvrtine, a kriške limuna stavite između bataka. Istrljajte celo pile pomešanim začinima, prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Pecite oko jedan sat.
(trpeza)
Preporučujemo

PREDLOG ZA RUČAK: Sladak kupus iz rerne, obožavaće ga i oni koji ga inače izbegavaju
09. 10. 2024. u 12:00

KOBASICE U SLATKO-SLANOM SOSU: Jeftin obrok od samo pet sastojaka
09. 10. 2024. u 07:00

ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
08. 10. 2024. u 12:39

POHOVANE PILEĆE ŠNICLE: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake
07. 10. 2024. u 15:43

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)