RUČAK KOJI SVI VOLE: Najbolji recept za pečeno pile, reš korica, a meso mekano i sočno

Новости онлине

11. 10. 2024. u 07:00

Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.

РУЧАК КОЈИ СВИ ВОЛЕ: Најбољи рецепт за печено пиле, реш корица, а месо мекано и сочно

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 1 pile
  • 50 g maslaca
  • 2 kašičice ruzmarina
  • 2 kašičice timijana
  • 2 šargarepe
  • 1 crni luk
  • 1 limun
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Piletu prstima odvojite kožicu od prsa i tu stavite komadiće maslaca i četvrtinu biljnih začina. U pile stavite šargarepe presečene napola i luk isečen na četvrtine, a kriške limuna stavite između bataka. Istrljajte celo pile pomešanim začinima, prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Pecite oko jedan sat.                                                                                                                                                    

 (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUKA MODRIĆ SENZACIONALNO ODLAZI KOD VELIKOG RIVALA? Fudbalski šok na pomolu jer Real ne želi da ponudi Hrvatu novi ugovor!