RUČAK ZA DANAS: Svinjski medaljoni u sosu od vina

Новости онлине

12. 10. 2024. u 09:00

Ne zna se šta je ukusnije - meso ili sos.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Свињски медаљони у сосу од вина

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g svinjskog filea
  • 1 glava belog luka
  • 150 ml belog vina
  • 100 ml bujona (vode)
  • svež peršun

Priprema:

Beli luk očisite i presecite po sredini, ali ne do kraja (čenovi treba da ostanu celi). Sa mesa skinite masnoću i isecite šnicle debljine 2 cm. Propržite meso na zagrejanom ulju, pa izvadite. Stavite luk, kratko propržite, pa vratite meso. Sipajte vino i vodu (bujon) i ostavite još 5 minuta da se krčka. Pospite seckanim peršunom.

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DA LI NAS JE TRAMP PREVARIO? Nemački mediji bruje, šok u Berlinu zbog slanja američkih sistema patriot Ukrajini

"DA LI NAS JE TRAMP PREVARIO?" Nemački mediji bruje, šok u Berlinu zbog slanja američkih sistema "patriot" Ukrajini

TO JE bila velika nada u zaštiti od Putinovih raketa: u ponedeljak je predsednik SAD Donald Tramp najavio da će Ukrajini biti isporučeno oružje, ali da će Evropljani morati sve da plate. Sada se ispostavlja da Nemačka neće samo finansirati, već će morati i sama da isporuči sopstvenu protivvazdušnu odbranu, iako je već sada u deficitu, piše nemački Bild.

19. 07. 2025. u 10:22

Komentari (0)

LETO U SRBIJI: Upoznajte Staru planinu i osvežavajuću lepotu vodopada