RUČAK ZA DANAS: Svinjski medaljoni u sosu od vina
Ne zna se šta je ukusnije - meso ili sos.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 800 g svinjskog filea
- 1 glava belog luka
- 150 ml belog vina
- 100 ml bujona (vode)
- svež peršun
Priprema:
Beli luk očisite i presecite po sredini, ali ne do kraja (čenovi treba da ostanu celi). Sa mesa skinite masnoću i isecite šnicle debljine 2 cm. Propržite meso na zagrejanom ulju, pa izvadite. Stavite luk, kratko propržite, pa vratite meso. Sipajte vino i vodu (bujon) i ostavite još 5 minuta da se krčka. Pospite seckanim peršunom.
(Still)
Preporučujemo

PREDLOG ZA RUČAK: Sladak kupus iz rerne, obožavaće ga i oni koji ga inače izbegavaju
09. 10. 2024. u 12:00

ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
08. 10. 2024. u 12:39

POHOVANE PILEĆE ŠNICLE: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake
07. 10. 2024. u 15:43

"DA LI NAS JE TRAMP PREVARIO?" Nemački mediji bruje, šok u Berlinu zbog slanja američkih sistema "patriot" Ukrajini
TO JE bila velika nada u zaštiti od Putinovih raketa: u ponedeljak je predsednik SAD Donald Tramp najavio da će Ukrajini biti isporučeno oružje, ali da će Evropljani morati sve da plate. Sada se ispostavlja da Nemačka neće samo finansirati, već će morati i sama da isporuči sopstvenu protivvazdušnu odbranu, iako je već sada u deficitu, piše nemački Bild.
19. 07. 2025. u 10:22

SKANDAL TRESE NEMAČKU: Pogledajte koliko je Analena Berbok potrošila na šminku za samo tri meseca
KABINET bivšeg nemačkog kancelara Olafa Šolca izdvojio je skoro 590.000 evra iz javnih sredstava za šminkanje i uređivanje izgleda državnih funkcionera u periodu od 2022. do marta 2025. godine, piše Bild pozivajući se na podatke nemačke vlade.
19. 07. 2025. u 11:16

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)