NAJBOLJI RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU: Spremite je brzo i jednostavno
Vreme je da se zavije prva sarmica koja će da nam donese lep miris zime u kuću.

Foto: Bakina kuhinja
Sastojci:
- 1 velika glavica kiselog kupusa
- 600 grama junećeg mlevenog mesa
- 3 šolje belog pirinča
- Glavica belog luka
- 200 grama suvih rebara
- 100 grama dimljene slanine
- So,
- suvi začin,
- slatka začinska paprika,
- biber
- crni luk
Priprema:
Na vreloj masti prodinstajte sitno seckan luk i meso. Izdinsta se mleveno meso, taman da od bledocrvene dobije rozikasto sivu boju, što će reći – ne previše, jer će se meso svakako dobro iskuvati. Zatim se doda biber, suvi začin i paprika, još se malo prodinsta i doda se opran pirinač. Nadev se prohladi pa se filuje sarma koja se slaže zajedno sa suvim rebrima i slaninom i kuva na tihoj vatri što duže. Pošto pirinač upija vodu, treba da se doda mlaka voda nekoliko puta tokom kuvanja kako sarma ne bi prigorela.
(still)
Preporučujemo

ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
08. 10. 2024. u 12:39

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)