ĆUFTE IZ RERNE SA SOSOM OD MAJONEZA I BELOG LUKA: Kada ih jednom probate, pravićete ih stalno
Ukus savršenstva na vašem stolu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- crni luk 1/2 glavice
- beli luk 2 čena
- 1 šargarepa
- mlevena nemasna junetina 500 g
- belanca 1
- senf 1 kašičica
- so 1 kašičica
- biber 1/4 kašičice
- peršunov list 1/2 kašičice
- maslinovo ulje 1 kašika
Umak:
- grčki jogurt 3 dl
- majonez 100 g
- beli luk 1-2 čena
- senf 1 kašika
- kiseli krastavčići 2-3 narendana
- vlašac 1 kašičica
Priprema:
Očistite i sitno nasecite luk. Šargarepu krupno izrendajte. Pomešajte sve sastojke, osim ulja. Rukama dobro izmešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede. Od dobijene smese formirajte loptice željene veličine. Svaku lopticu pritisnite blago dlanovima.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje, pa poređajte ćufte. Svaku ćuftu malo premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta na 250 stepeni. Sve sastojke za umak sjedinite. Ćufte servirajte sa umakom i salatom od narendanog crvenog kupusa.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GURMANSKI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK: Kiseli kupus sa suvim mesom, slaninom i šljivama
04. 11. 2024. u 15:00

NAJBOLjI RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU: Spremite je brzo i jednostavno
02. 11. 2024. u 09:50

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)