POSNO, A SLASNO: Punjene paprike sa povrćem, lepše nego one sa mesom

Новости онлине

27. 11. 2024. u 15:20

Odličan izbor za sve koji vole posna jela.

ПОСНО, А СЛАСНО: Пуњене паприке са поврћем, лепше него оне са месом

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 12 paprika
  •  4 glavice crnog luka
  • 1/2 kg paradajza
  •  1,5 dl ulja
  •  2 šargarepe
  •  peršun
  •  4-5 krompira
  •  100 g pirinča
  •  so, biber, biozačin

Priprema:

 Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, zatim dodati sitno iseckanu šargarepu, peršun, pirinač, izrendan krompir, so i biber, sve izmešati i nakon nekoliko minuta skinuti s vatre.

 Paradajz oljuštiti, iseći na kockice, pa ga dodati u smesu s krompirom. Time filovati očišćene paprike.

 Staviti ih u pleh premazan uljem i peći 45 minuta na 200 stepeni.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO JE NEPOŠTOVANJE: Legenda Juventusa kritikovala Vlahovića (VIDEO)