SOČNE SVINJSKE ŠNICLE U KREMASTOM SOSU: Recept koji će vas oboriti sa nogu
Svinjske šnicle u kremastom sosu od senfa su jednostavno jelo gotovo za 15 minuta, savršeno za ukusan ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 svinjske šnicle bez kostiju
- so i biber, po ukusu
- 120 ml pilećeg bujona
- 160 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice limunovog soka
Priprema:
Svinjske šnicle začinite solju i biberom sa obe strane. Zagrejte tiganj na jakoj vatri i poprskajte ga uljem. Ubacite šnicle i pržite po 2-4 minuta sa svake strane, dok ne porumene. Svinjetinu prebacite na tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom. Sipajte pileći bujon u tiganj, dodajte pavlaku za kuvanje, senf i limunov sok. Dobro promešajte, smanjite vatru i dinstajte bez poklopca 5-6 minuta ili dok se sos malo ne zgusne.
Kašikom prelijte svinjetinu. Po želji ukrasite peršunom.
Preporučujemo

VARIVO OD KELjA: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite, imaćete ručak za dva dana
29. 11. 2024. u 13:00

RASPOREĐENO 110.000 VOJNIKA, RUSI KREĆU U ZAVRŠNI UDAR NA POKROVSK: "Sa time bi mogli zauzeti srednje veliku evropsku državu"
RUSIJA ne pokazuje znakove povlačenja u ratu protiv Ukrajine. Naprotiv, Moskva je pojačala dalekometne udare na ukrajinske gradove i napade duž cele linije fronta. Vojni stručnjaci ističu da je ruska strana usvojila nove taktike, oslanjajući se na masovnu upotrebu dronova i malih diverzantskih jedinica, piše The New York Times.
10. 08. 2025. u 20:18

EVO KO JE TROSTRUKI UBICA IZ GNjILANA: Bio u društvu sa Kurtijem, Osmanijevom i Haradinajem
TRI osobe su ubijene, a nekoliko je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila danas u Gnjilanu, dok je osumnjičeni napadač u bekstvu, prenela je Koha. Bolnica u Gnjilanu saopštila je da je na licu mesta konstatovana jedna smrt, a da su dve osobe prebačene u Urgentni centar bez znakova života.
10. 08. 2025. u 18:11

Ovako izgleda kuća Milana Borjana koja je demolirana: Lopov odneo i snimač video nadzora (FOTO)
"HVALA policiji grada Beograda na brzoj reakciji i sjajnom odnosu prema poslu."
11. 08. 2025. u 09:52
Komentari (0)