PREDLOG ZA ODLIČAN RUČAK: Zapečene krmenadle sa krompirom
Krmenadle zapečene sa krompirom su pravo zimsko jelo, vrlo izdašno i aromatično.
Sastojci:
- 800 g krmenadli, oko 200 g svaka
- 800 g krompira, presečenog na pola
- 1 kašika ulja
- so i biber
- Za začine:
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika ulja
- 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckanog
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
Priprema:
Za ove krmenadle zagrejte rernu na 220 stepeni. Rasporedite iseckani krompir promešan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomešajte sve začine u posudi.
Premažite tom smesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promešajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni. Pecite 15 minuta.
Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKUSAN I ZASITAN OBROK ZA BADNjI DAN: Posni paprikaš od sočiva, jelo na kašiku koje prija svima
06. 01. 2025. u 09:00Novosti online
KAVURMA: Južnjački specijalitet koji pravi gurmani obožavaju
03. 01. 2025. u 07:00Novosti online
JAGNjETINA ISPOD SAČA: Tradicionalni ručak za prazničnu trpezu
29. 12. 2024. u 11:00Novosti online
ROLAT SA MLEVENIM MESOM I PEČURKAMA: Savršeni praznični specijalitet
04. 01. 2025. u 10:00Novosti online
TRAMP U CENTRU SKANDALA: Pogledajte šta se desilo na ispraćaju Džimija Kartera (VIDEO)
U NACIONALNOJ katedrali u Vašingtonu u četvrtak je započelo nacionalno opraštanje od bivšeg predsednika Džimija Kartera, a na ceremoniji se desio veliki skandal.
09. 01. 2025. u 19:15
ODGOVOR SRBIJE NA PROTESTNU NOTU IZ SARAJEVA: Dočekujete Kurtija, a nas optužujete da narušavamo integritet BiH
"POVODOM medijskih navoda o slanju protestne note Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) institucijama Srbije, moramo izraziti svoje zaprepašćenje sadržajem i namerom ovakvog diplomatskog demarša, posebno u svetlu nedavnih dešavanja i postupaka zvaničnog Sarajeva", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.
09. 01. 2025. u 16:05
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (0)