PREDLOG ZA ODLIČAN RUČAK: Zapečene krmenadle sa krompirom
Krmenadle zapečene sa krompirom su pravo zimsko jelo, vrlo izdašno i aromatično.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 800 g krmenadli, oko 200 g svaka
- 800 g krompira, presečenog na pola
- 1 kašika ulja
- so i biber
- Za začine:
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika ulja
- 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckanog
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
Priprema:
Za ove krmenadle zagrejte rernu na 220 stepeni. Rasporedite iseckani krompir promešan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomešajte sve začine u posudi.
Premažite tom smesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promešajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni. Pecite 15 minuta.
Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

UKUSAN I ZASITAN OBROK ZA BADNjI DAN: Posni paprikaš od sočiva, jelo na kašiku koje prija svima
06. 01. 2025. u 09:00Novosti online

KAVURMA: Južnjački specijalitet koji pravi gurmani obožavaju
03. 01. 2025. u 07:00Novosti online

JAGNjETINA ISPOD SAČA: Tradicionalni ručak za prazničnu trpezu
29. 12. 2024. u 11:00Novosti online

ROLAT SA MLEVENIM MESOM I PEČURKAMA: Savršeni praznični specijalitet
04. 01. 2025. u 10:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)