PILETINA PARMIĐANO: Vreme je za nove ukuse koje ćete obožavati
Bogato tradicionalno italijansko jelo, nežnog i skladnog ukusa.
![ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати](/data/images/2025-01-23/566055_shutterstock-2099536897_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Pileći file 4
- So i biber po ukusu
- Brašno 1 šolja
- 2 Jaja
- Prezle 1 šolja
- Parmezan 1/2 šolje
- Marinara sos 1 šolja
- Narendana mocarela 1 šolja
- Narendani parmezan 1/4 šolje (za posipanje)
- Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C (400°F). Pileće filete posolite i pobiberite sa obe strane. Pripremite tri posude: jednu sa brašnom, drugu sa umućenim jajima, i treću sa prezlama pomešanim sa 1/2 šolje naribanog parmezana. Svaki pileći filet prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle sa parmezanom, pazeći da je svaki filet dobro obložen. U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržite pileće filete dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi, oko 3-4 minuta sa svake strane. Prebacite pržene filete u posudu za pečenje. Prelijte svaki filet sa marinara sosom, pospite naribanom mocarelom i dodatnim parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni dok se sir ne otopi i postane zlatno smeđi, oko 15-20 minuta. Služite uz pastu po želji.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![NJOKE SA PILETINOM I SPANAĆEM: Od jednostavnih sastojaka napravite jelo kao iz najboljeg restorana NJOKE SA PILETINOM I SPANAĆEM: Od jednostavnih sastojaka napravite jelo kao iz najboljeg restorana](/data/images/2025-01-22/565745_shutterstock-2340837575_t.jpg?time=1737627477)
NjOKE SA PILETINOM I SPANAĆEM: Od jednostavnih sastojaka napravite jelo kao iz najboljeg restorana
23. 01. 2025. u 11:00Novosti online
![NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PILAV SA MLEVENIM MESOM: Gurmanski obrok u kome će svi uživati NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PILAV SA MLEVENIM MESOM: Gurmanski obrok u kome će svi uživati](/data/images/2025-01-21/565390_shutterstock-317925152_t.jpg?time=1737534004)
NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PILAV SA MLEVENIM MESOM: Gurmanski obrok u kome će svi uživati
22. 01. 2025. u 09:30Novosti online
![RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok](/data/images/2023-09-05/394445_punjena-gnezda_t.jpg?time=1737255047)
RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok
19. 01. 2025. u 09:00Novosti online
![PILEĆE ĆUFTE SA NJOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno PILEĆE ĆUFTE SA NJOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno](/data/images/2025-01-15/563640_shutterstock-2457600587_t.jpg?time=1737101905)
PILEĆE ĆUFTE SA NjOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno
17. 01. 2025. u 09:00Novosti online
![ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal
MAĐARSKI premijer Viktor Orban rekao je danas da je u SAD "nastao veliki skandal" nakon što je američki predsednik Donald Tramp odlučio da otkrije koliko su novca i kome američke agencije isplatile poslednjih godina, a da je to "pokazalo da je liberalna globalna elita koristila američki budžet da bi finansirala svoju finansijsku i ideološku agendu širom sveta".
10. 02. 2025. u 19:39
![DONČIĆEVO POREKLO: NJegov deda Srbobran rođen je na KiM DONČIĆEVO POREKLO: NJegov deda Srbobran rođen je na KiM](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
DONČIĆEVO POREKLO: Njegov deda Srbobran rođen je na KiM
LUKA Dončić jedan je od najboljih košarkaša planete. Momak koji iz dana u dan fascinira ljubitelje košarke je Srbin po ocu, i ne krije koliko je privržen našoj zemlji, a trenutno je u centru pažnje zbog prelaska u Lejkerse.
10. 02. 2025. u 12:44
Komentari (0)