NEĆETE MOĆI DA MU ODOLITE: Rolat od krompira punjen mesom
Rolat od krompira sa mesom je najsavršenija kombinacija i samo se topi u ustima.

Foto Shutterstock
Sastojci:
1 kg krompira
250 g kačkavalja
1 luk
1 šargarepa
1 kašika paradajz paste
1 kašičica majčine dušice
50 ml ulja
so i biber po ukusu
Recept za rolat od krompira punjen mesom:
Kako biste napravili ovaj rolat, oljušteni krompir isecite na tanke kriške - krugove. Narendajte sir. Pleh obložite papirom za pečenje i pospite oko 1/3 rendanog sira na papir. Stavite krugove krompira na sir, preklapajući jedan preko drugog. Na ovaj način prekrijte celu površinu pleha. Krompir posolite i premažite uljem. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni, pecite oko 30-35 minuta.
Dok se krompir peče, pripremite fil. Luk isecite na kockice, šargarepu narendajte na sitno rende. Pržite luk do zlatne boje, sa malo ulja. Dodajte šargarepu u luk i pržite još 1-2 minuta. Dodajte mleveno meso i pržite povremeno mešajući, oko 7-10 minuta. Na samom kraju dodajte so, paradajz pastu i začine. Sve izmešajte i sklonite sa vatre. Kada je krompir pečen, izvadite ga iz rerne.
Na vrh krompira ravnomerno rasporedite pripremljeno mleveno meso. Odozgo pospite malo rendanog sira. Sve umotajte u rolnu pomoću papira za pečenje. Po vrhu rolata pospite preostali rendani sir.
Stavite rolat u rernu na oko 10 minuta dok ne porumeni, a sir se istopi na vrhu. Gotov rolat pospite seckanim začinskim biljem, isecite na porcije i servirajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆA ČOKOLADNA POGAČA: Poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, štaviše, sa stola nestaje začas
26. 01. 2025. u 16:00Novosti online

TORTA MONAHINjINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate
27. 01. 2025. u 12:00Novosti online

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)