BRZO, LAKO I UKUSNO JELO: Zapečena piletina sa krompirom, gotova očas posla
Piletina sa krompirom se pravi jako brzo, vrlo je ukusno jelo i pogodno ukoliko imate goste.

Foto Shutterstock
Sastojci:
2 kg pilećeg filea
7 manjih krompira
300 ml paradajz sosa
200 ml vode
so i biber po ukusu
2 crna luka
4 čena belog luka
3 crvene paprike
kačkavalj za rendanje
brašno za uvaljati meso
2 kašike putera
Recept za zapečenu piletinu sa krompirom:
Kako biste napravili piletinu na ovaj način prvo je isecite na trake ili kocke. Posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno. Ispržite meso na istopljenom puteru, izvadite ga kada je prženo, pa u istom tiganju ispržite krompir iseckan na kockice sa još malo putera.
Nakon toga ubacite i iseckani crni luk, papriku, paradajz i beli luk. Sipajte paradajz vodu i paradajz sos i ostavite da se krčka. Smesu prebacite u vatrostalnu posudu, dodajte piletinu i odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko deset minuta u rerni na 200 stepeni. Servirajte i uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

FAŠIRANE ŠNICLE: Recept za brz i bogat ručak koji će ljubitelji mesa obožavati
27. 01. 2025. u 09:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)