OVAKVE ĆUFTICE NIKAD NISTE PROBALI: Od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
ZAPEČENE ćuftice su idealno jelo za vikend, za uživanje sa porodicom i prijateljima, a nisu klasične.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 600 g crvenog kupusa
- 100 g pirinča
- 400 g mlevenog pilećeg mesa
- 80 g luka
- 150 g šargarepe
- 120 g pavlake
- 100 g paradajz paste
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice paprike u prahu
- 1 lovorov list
- 1 kašičica majčine dušice i origana
- 30 ml ulja
Recept za mleveno pileće meso sa crvenim kupusom:
Za ove ćufte isperite pirinač, sipajte 200 ml vode u šerpu i stavite na vatru. Kuvajte 10-15 minuta nakon ključanja. Stavite pirinač u cediljku i malo ohladite. U međuvremenu iseckajte kupus, posolite i izgnječite rukama. Oljuštite luk i šargarepu. Luk isecite na manje trake, šargarepu narendajte na krupno rende.
U tiganj sa zagrejanim uljem stavite luk i šargarepu. Pržite na srednjoj vatri 5 minuta dok ne omekšaju. Odvojite malo povrća na tanjir. U preostalo povrće dodajte pavlaku i paradajz pastu i promešajte. Dodajte povrću 300 ml vode, so, biber, lovorov list i mlevenu papriku. Kuvajte 5-7 minuta.
U kupus dodajte pirinač, mleveno meso, beli luk, začinsko bilje, so i biber. Dodajte prženo povrće koje ste odvojili. Sve dobro izmešajte. Od ove mešavine mlevenog mesa formirajte ćuftice i stavite ih u posudu za pečenje preko njih prelijte sos koji ste skuvali sa šargerpom i lukom.
Ubacite posudu za pečenje u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite 45-50 minuta. Uživajte.
(stvarukusa.mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ĆUFTE SA TIKVICAMA I PARMEZANOM U SOSU OD JOGURTA: Ukus koji će vas zadiviti
24. 01. 2025. u 09:00Novosti online

SAVRŠENA SALATA ZA SLAVU: Odlično se slaže uz glavno jelo, a uštedeće vam dosta vremena
18. 01. 2025. u 11:00Novosti online

PILEĆE ĆUFTE SA NjOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno
17. 01. 2025. u 09:00Novosti online

RECEPT ZA SALATU OD KISELOG KUPUSA: Dva sastojka joj daju poseban ukus
11. 01. 2025. u 13:00

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)