ŠUFNUDLE SA KISELIM KUPUSOM: Recept je jednostavan, a ukus fantastičan
Šufnudle sa kiselim kupusom idealno su zimsko jelo, izdašne i ukusne.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za šufnudle:
- 750 g belog krompira
- 1 srednje jaje
- 1 srednje žumance
- so, po ukusu
- 150 g brašna
- 20 g kukuruznog skroba
Za kiseli kupus:
- 2–3 kašike putera
- 100 g slanine, isečene na kockice
- 500 g kiselog kupusa
Priprema:
Kako biste napravili šufnudle, krompir ubacite u veliki lonac sa slanom vodom i kuvajte dok ne bude gotov – potrebno je oko 25-30 minuta. Dok se krompir kuva, zagrejte rernu na 120 ° C. Stavite kuvani krompir na pleh i ostavite da se suši u rerni oko 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi oko 5 minuta.
Oljuštite ga dok je još vruć i izgnječite. Prebacite ga u činiju pa dodajte jaje i žumance, začinite solju i promešajte da se sjedini. Brašno pomešajte sa kukuruznim skrobom i takođe ubacite u činiju. Izmešajte i umesite da dobijete lepo glatko testo. Ako je testo lepljivo, dodajte još malo brašna i umesite.
Testo podelite na četiri jednaka dela i svaki deo oblikujte u dugačku kladu. Isecite male komade i urolajte između dlanova kako biste napravili valjuške koje su debele u sredini i tanke na krajevima. Stavite na pobrašnjenu površinu i nastavite da pravite valjuške dok ne potrošite sve testo.
Zagrejte veliki lonac sa slanom vodom i pustite da proključa, a zatim smanjite vatru dok voda lagano ključa. Ubacujte valjuške u lonac u nekoliko serija i kuvajte dok ne budu gotove. Prvo će potonuti na dno lonca, a kada budu gotovi, izaći će na površinu. Izvadite ih iz šerpe šupljikavom kašikom i ostavite da se ocede.
Slaninu isecite na kockice i ispržite na puteru. Dodajte kiseli kupus i mešajte sve dok se dobro ne sjedini i ne dobije boju. Šufnudle prelijte sa malo ulja, umešajte kiseli kupus i slaninu i promešajte. Začinite biberom i servirajte dok je toplo.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA PILETINU NA MAĐARSKI NAČIN: Lepši i sočniji ručak sigurno niste probali (VIDEO)
13. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

UKUSAN I SOČAN RUČAK ZA PRAVI GURMANSKI UŽITAK: Karađorđeva šnicla
12. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

MUSAKA SA PILETINOM I PIRINČEM: Malo drugačiji recept, ali jednako ukusan (VIDEO)
11. 02. 2025. u 09:00Novosti online

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

VELjKOVA BIVŠA - POZNATA NOVINARKA: Uzela prezime Ražnatović, on je ostavio nakon dva meseca
VELjKO Ražnatović godinama je u srećnom braku sa nekadašnjom košarkašicom Bogdanom sa kojom je dobio i troje dece, no, s vremena na vreme, pokrene se priča i o njegovim bivšim izabranicama.
21. 02. 2025. u 19:34
Komentari (0)