IDEALAN RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA: Medeni i glazirani pileći bataci
Lepo ispečeno i preliveno pikantnim, a jednostavnim sosom, meso bataka se topi u ustima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- bataci 6 komada
- gustin 2 kašike
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje 2 kašike
Za preliv:
- maslac 60 g
- med 2 kašike
- ljuti sos (tipa sriracha) 1 kašika
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Batake posolite, pobiberite i uvaljajte u gustin. Stavite na papir za pečenje, prelijte uljem i pecite 50 minuta. Dok se bataci peku na laganoj vatri 2-3 minuta kuvajte sastojke za sos. Sklonite s vatre kada se maslac otopi i sve se lepo zgusne. Nakon 50 minuta, izvadite batake iz rerne, prelijte sosom, te pecite još 5 minuta.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠUFNUDLE SA KISELIM KUPUSOM: Recept je jednostavan, a ukus fantastičan
15. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ŠATOBRIJAN - ČUVENI FRANCUSKI SPECIJALITET: Ispržite mekano i sočno meso poput profesionalaca
14. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

UKUSAN RUČAK KOJI ĆE I DECA OBOŽAVATI: Loptice od pire krompira punjene mesom i sirom
31. 01. 2025. u 09:00

BRZO, LAKO I UKUSNO JELO: Zapečena piletina sa krompirom, gotova očas posla
30. 01. 2025. u 11:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

SUTRA SU VELIKE ZIMSKE ZADUŠNICE: Patrijarh Pavle jedno strogo zabranio
VELIKE ili Zimske Zadušnice, u narodu poznate i kao Otvorene, ove godine se obeležavaju 22. februara, kao dan sećanja na preminule uoči početka Vaskršnjeg posta.
21. 02. 2025. u 10:35
Komentari (0)