IDEJA ZA POSNI RUČAK: Jelo od pirinča i pečuraka

Jovana Vasić

14. 03. 2025. u 09:00

Jelo koje se lako pravi, idealno i za ručak i za večeru.

ИДЕЈА ЗА ПОСНИ РУЧАК: Јело од пиринча и печурака

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500-600 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 150 gr crvenog pirinča
  • 2 pečene paprike
  • 1/2 struka praziluka


Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Operite i poređajte cele paprike na pleh, ubacite u rernu i pecite dok ne uhvate boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade i "istište" kako bi ih lakše oljuštili. Kada ih očistite od kožice, peteljki i semenki, iseckajte papriku na kockice. U međuvremenu, operite i isecite luk na kockice, i pečurke na polu mesece. Zagrejte ulje u dubljoj posudi i prodinstajte luk dok ne postane staklast, a potom dodajte pečurke. Kada sva tečnost iz njih uvri - sklonite sa šporeta.

Za to vreme u dubljoj posudi zagrejte vodu dok ne proključa, a potom skuvajte pirinač prema uputsvu sa pakovanja. Kada je pirinač gotov, ocedite ga i dodajte u luk i pečurke.

U jelo dodajte još i pripremljenu papriku i sitno iseckan praziluk, a potom začinite po želji i sve dobro promešajte.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN TIMUR AMIROV: Trener poginuo u Ukrajini pola godine nakon što mu je tamo rođeni brat izgubio život