KROMPIR SA GRAŠKOM U KREMASTOM SOSU: Napravite ručak koji će cela porodica da obožava
Krompir sa graškom je tradicionalna kombinacija koja se nalazi na trpezama širom sveta, zbog svoje jednostavnosti, prepoznatljivog ukusa i nutritivne vrednosti. Reč je o ukusnom jelu, koje pruža odličan izvor energije, vlakana i vitamina.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Krompir 500 g
- Grašak 200 g
- Crni luk 1 srednji
- Beli luk 2 čena
- Pavlaka za kuvanje 200 ml
- Brašno 1 kašika
- Maslac ili ulje 2 kašike
- So 1 kašičica
- Biber 1/2 kašičice
- Muskatni orah 1/2 kašičice
- Seckani peršun 1 kašika (za dekoraciju)
Priprema:
U velikom loncu, skuvajte krompir u slanoj vodi dok ne postane mekan, oko 10-15 minuta. Dodajte grašak poslednjih 5 minuta kuvanja. Procedite i ostavite sa strane. U tiganju, zagrejte maslac ili ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut. Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini sa lukom i belim lukom, oko 1 minut.
Postepeno dodajte pavlaku za kuvanje, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 3-5 minuta. Dodajte so, biber i muskatni oraščić (ako koristite). Dodajte kuvani krompir i grašak u sos i pažljivo promešajte da se sve sjedini. Kuvajte još 2-3 minuta dok se sve dobro ne zagreje. Poslužite toplo, posuto seckanim peršunom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAPEČENE NjOKE U BELOM SOSU: Izdašno, kremasto jelo koje će obožavati cela porodica
07. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ŠNICLE U PIVSKOM SOSU: Meso meko kao puter, ukusno i sočno (VIDEO)
01. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RECEPT ZA SAVRŠEN NEDELjNI RUČAK: Spanać sa mlevenim mesom
23. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

VUČIĆ NA PITANjE BI-BI-SI-JA O TRAMPU MLAĐEM: Za nas je važno da prevaziđemo opterećenja iz 1999. godine
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Palate Srbija, a pitanje mu je postavio novinar Bi-Bi-Si-ja o susretu sa Donaldom Trampom Mlađim.
14. 03. 2025. u 19:17

IZ KREMLjA OTKRILI: Pojavljivanje Putina u vojnoj uniformi znači samo jedno
POJAVLjIVANjE ruskog predsednika Vladimira Putina u Kurskoj oblasti u uniformi je signal koji govori o odlučnosti da se u najskorije vreme završi operacija oslobađanja Kurske oblasti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinaru Pavlu Zarubinu za TV „Rusija 1“.
13. 03. 2025. u 15:32

POSVAĐAO SRBE I HRVATE: Mask rekao ODAKLE je Tesla i KOJE je nacionalnosti
PREKO 13.000 lajkova je dobio ovaj post vlasnika "Tesle".
13. 03. 2025. u 21:39
Komentari (0)