JELO OD RAZNOG POVRĆA: Savršen recept za post na ulju

Jovana Vasić

17. 03. 2025. u 08:30

Prilog od raznog povrća je idealan, jer možete da prilagođavate i dodajete povrće po svojoj želji.

ЈЕЛО ОД РАЗНОГ ПОВРЋА: Савршен рецепт за пост на уљу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 g luka isečenog na kockice
  • 1 1/2 kašičica belog luka, vrlo sitno iseckanog
  • 450 g belog pasulja iz konzerve
  • 470 g zrna kukuruza, kuvanog
  • 240 g tikvica isečenih na komade
  • 2 kašike biljnog margarina
  • 400 g čeri paradajza isečenog na pola
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike svežeg začinskog po izboru

Priprema:

Kako biste napravili povrće na ovaj način prvo sve iseckajte. Zatim zagrejte ulje u tiganju i ispržite luk, a zatim dodajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte pasulj, kukuruz, tikvice i margarin u tiganj. Pržite 5-6 minuta. Skinite posudu sa vatre. Umešajte čeri paradajz. Povrće začinite solju i biberom po ukusu. Pospite začinsko bilje preko povrća i uživajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DEO ZAPADA U NEVERICI: Otkriveno šta je Mađarska upravo uradila za Rusiju