POSNE ĆUFTE PO RECEPTU MONAHA SA SVETE GORE: Neverovatno su ukusne i zdrave, a prave se začas
Ćufte od pasulje po receptu sa Svete Gore idealan su obrok za vreme posta, a prave se jednostavno i brzo. Osim toga vrlo su hranljive i zdrave, te ih možete jesti bez griže savesti. A svako ko ih je probao, istakao je da je ukus fenomenalan.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g belog pasulja
- 1 luk
- 1 glavicu belog luka
- 1 vezu peršuna
- 1-2 kašike začinske crvene paprike, biber, so, suvi začin
- 4 kašike prezle
Priprema:
Na tihoj vatri skuvajte pasulj i iscedite, pa ispasirajte. Potom iseckajte luk i dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte.
Od smese pravite kuglice veličine po želji.
Izdinstajte 4 veća struka praziluka, pa po prženom luku poređajte ćuftice.
Sto mililitara ulja zagrejte, dodajte 1 kašiku začinske crvene paprike, pa prelite preko ćuftica. Pecite u prethodnoj zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.
(still)
Preporučujemo
NEODOLjIVO UKUSAN: Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni
11. 03. 2025. u 12:00
ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
27. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić
TRADICIONALNI TURSKI RECEPT ZA SARMICE OD ZELjA: Harmonija ukusa u svakom zalogaju
26. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)