POSNE ĆUFTE PO RECEPTU MONAHA SA SVETE GORE: Neverovatno su ukusne i zdrave, a prave se začas
Ćufte od pasulje po receptu sa Svete Gore idealan su obrok za vreme posta, a prave se jednostavno i brzo. Osim toga vrlo su hranljive i zdrave, te ih možete jesti bez griže savesti. A svako ko ih je probao, istakao je da je ukus fenomenalan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g belog pasulja
- 1 luk
- 1 glavicu belog luka
- 1 vezu peršuna
- 1-2 kašike začinske crvene paprike, biber, so, suvi začin
- 4 kašike prezle
Priprema:
Na tihoj vatri skuvajte pasulj i iscedite, pa ispasirajte. Potom iseckajte luk i dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte.
Od smese pravite kuglice veličine po želji.
Izdinstajte 4 veća struka praziluka, pa po prženom luku poređajte ćuftice.
Sto mililitara ulja zagrejte, dodajte 1 kašiku začinske crvene paprike, pa prelite preko ćuftica. Pecite u prethodnoj zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.
(still)
Preporučujemo

NEODOLjIVO UKUSAN: Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni
11. 03. 2025. u 12:00

ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
27. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

TRADICIONALNI TURSKI RECEPT ZA SARMICE OD ZELjA: Harmonija ukusa u svakom zalogaju
26. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RUSKI AMBASADOR: Ako NATO to uradi, izbiće rat
AKO NATO obori ruski avion, to će značiti vojni sukob, izjavio je ambasador Rusije u Parizu Aleksej Meškov.
25. 09. 2025. u 16:04

RUSI NAPALI SEVERNO OD KIJEVA: Desetine hiljada ljudi bez struje i vode, Ukrajinci besni zbog nedostatka odbrane
RUSKI dronovi gađali su u četvrtak, 25. septembra, ključnu infrastrukturu u gradovima Černigov i Nižin na severu Ukrajine, ostavivši desetine hiljada stanovnika bez struje i vode.
25. 09. 2025. u 16:56

ŠOKANTNI DETALjI UBISTVA HRVATSKOG POLITIČARA Zakucali se u njega kolima, pa ga izrešetali - smrt nasred puta i trojica uhapšenih (VIDEO)
"USLEDILA je brza intervencija policije tokom koje je pronađen 33-godišnjak, nakon čega su uhvaćene još dve osobe."
24. 09. 2025. u 13:56
Komentari (0)