MAKARONE SA SIROM: Brz ručak kome niko ne može da odoli

Новости онлине

27. 03. 2025. u 08:30

Ovaj recept je jednostavan, a obožavaju ga svi.

МАКАРОНЕ СА СИРОМ: Брз ручак коме нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Makarone 250 g
  • Maslac 2 kašike
  • Brašno 2 kašike
  • Mleko 500 ml
  • Rendani sir (npr. cheddar, gauda ili kačkavalj) 200 g
  • So i biber po ukusu
  • Muskatni orah prstohvat (po želji)
  • Prezle 50 g

Priprema:

Skuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju, dok ne postanu al dente. Procedite ih i ostavite sa strane. U velikom tiganju ili šerpi, otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu (ovo je osnova za bešamel sos). Postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući, dok se smesa ne zgusne i postane glatka.

Dodajte rendani sir u sos i mešajte dok se potpuno ne otopi. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem po ukusu. Dodajte kuvane makarone u sos i dobro promešajte da se sve sjedini. Ako želite hrskavu koricu, prebacite makarone sa sirom u vatrostalnu posudu, pospite prezlama i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite oko 15-20 minuta, ili dok prezle ne postanu zlatno smeđe.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL - SAMO NA BALKANU:  Loto 5/35, a izvukli - 41! (VIDEO)