NAPRAVITE PASTU SA CEZAR SALATOM: Preukusan, zdrav i brzinski ručak

Новости онлине

09. 04. 2025. u 11:30

Pasta sa cezar salatom se pravi brzo, vrlo je bogata različitim ukusima i možete da je prilagođavate po želji.

НАПРАВИТЕ ПАСТУ СА ЦЕЗАР САЛАТОМ: Преукусан, здрав и брзински ручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za preliv:

  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • 2 kašičice pavlake
  • 180 ml majoneza
  • 2 kašičice mlevenog belog luka
  • 80 g sitno rendanog parmezana

Za salatu od testenina:

  • 230 g testenine
  • 200 g zelene salate iseckane
  • 250 g pečenog belog mesa iseckanog na komadiće
  • krutoni
  • parmezan, za posipanje

Priprema:

Kako biste napravili pastu sa cezar salatom, prvo pripremite preliv. U srednjoj činiji umutite senf, limunov sok, pavlaku, majonez i mleveni beli luk, dok se dobro ne sjedine. Umešajte rendani parmezan i biber, a zatim ostavite preliv po strani dok pravite salatu. Skuvajte zatim testeninu, ocedite je i prebacite u veliku činiju za serviranje.

Isecite zelenu salatu na komadiće, a zatim ih dodajte u posudu sa testeninom. Dodajte pripremljeni preliv i mešajte da se sjedini. Ubacite krutone i ukrasite parmezanom. Servirajte odmah ili stavite u frižider do serviranja.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD OVO NIJE OČEKIVAO: Evo šta je uradio portparol Vladimira Putina, Dmitrij Peskov (VIDEO)