NAPRAVITE PASTU SA CEZAR SALATOM: Preukusan, zdrav i brzinski ručak
Pasta sa cezar salatom se pravi brzo, vrlo je bogata različitim ukusima i možete da je prilagođavate po želji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za preliv:
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 2 kašičice pavlake
- 180 ml majoneza
- 2 kašičice mlevenog belog luka
- 80 g sitno rendanog parmezana
Za salatu od testenina:
- 230 g testenine
- 200 g zelene salate iseckane
- 250 g pečenog belog mesa iseckanog na komadiće
- krutoni
- parmezan, za posipanje
Priprema:
Kako biste napravili pastu sa cezar salatom, prvo pripremite preliv. U srednjoj činiji umutite senf, limunov sok, pavlaku, majonez i mleveni beli luk, dok se dobro ne sjedine. Umešajte rendani parmezan i biber, a zatim ostavite preliv po strani dok pravite salatu. Skuvajte zatim testeninu, ocedite je i prebacite u veliku činiju za serviranje.
Isecite zelenu salatu na komadiće, a zatim ih dodajte u posudu sa testeninom. Dodajte pripremljeni preliv i mešajte da se sjedini. Ubacite krutone i ukrasite parmezanom. Servirajte odmah ili stavite u frižider do serviranja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MUSAKA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA: Probajte nešto drugačije, brzo i ukusno
03. 04. 2025. u 08:30

GIROS SA PEČURKAMA UMESTO MESA: Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj
27. 03. 2025. u 14:30

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)