ZAČINJENI RIŽOTO SA TUNJEVINOM: Vrlo je lagano, a pikantno jelo
Odlično i brzo jelo za svaki dan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 220 g tunjevine iz konzerve
- 1 mali luk
- 6 čenova belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 1,25 g sušenog origana
- 1/2 kašičice sušene majčine dušice
- 360 ml vode 360 ml
- 200 g pirinča
- 2 kašike seckanog peršuna
- 2 kašičice limunovog soka
- morska so i crni biber
Priprema:
Kako biste napravili rižoto, ocedite konzerve tunjevine u sitno sito sa činijom ispod i tunjevinu pažljivo iseckajte. Takođe iseckajte crni luk, beli luk, crvenu papriku i šargarepu. Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte 3 kašike maslinovog ulja iz konzervirane tunjevine.
Posle par minuta dodajte iseckane sastojke, mešajte ih neprekidno, posle 4 minuta dodajte origano i majčinu dušicu, brzo izmešajte, zatim dodajte vodu i obilno začinite morskom solju i crnim biberom. Pojačajte vatru i promešajte. U međuvremenu, dodajte pirinač u fino sito i isperite pod vodom.
Kada voda proključa u tiganju, dodajte pirinač, lagano promešajte, zatim stavite poklopac na tiganj i spustite na tihu vatru, pa dinstajte 15 minuta ili dok se pirinač ne skuva.
Kada je pirinač skuvan, sklonite poklopac i šerpu sa ringle, dodajte oceđenu tunjevinu, seckani peršun i sok od limuna, viljuškom lagano razmutite pirinač, servirajte direktno iz tiganja ili prebacite u posude za serviranje, uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA UKUSAN LAGANI OBROK: Pasta primavera, osvaja na prvi zalogaj
05. 04. 2025. u 10:00

MUSAKA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA: Probajte nešto drugačije, brzo i ukusno
03. 04. 2025. u 08:30

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)