SAMO ZA PRAVE GURMANE: Gulaš sa pečurkama

Bojana Jovanović

09. 04. 2025. u 08:30

Kad zamiriše slaninica odmah vam pođe voda na usta, a još kad je dodate u gulaš sa šampinjonima, uh, nema toga ko će mu odoleti!

САМО ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Гулаш са печуркама

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 600 g svinjskog vrata bez koske

- 100 g slanine

- 300 g šampinjona

- dve veće glavice crnog luka

- 1 šargarepa

- mlevena crvena paprika (i ljuta i slatka)

- so, po želji

Priprema gulaša sa pečurkama

Luk isecite na rebarca i prodinstajte na ulju, pa dodajte seckanu slaninu i šargarepu. U drugom sudu na dobro zagrejanom ulju propržite vrat sečen na kockice, dok se ne uhvati korica. Prebacite meso u luk sa slaninom, dodajte mlevenu crvenu papriku po ukusu, zatim malo vode i promešajte. Tek tada ubacite i krupno sečene pečurke i so, po potrebi. Kuvajte 10-15 minuta, odnosno dok se pečurke ne skuvaju. Služite uz krompir pire sa kajmakom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA ŠOKANTNA ODLUKA DENVER NAGETSA! Ovo je malo ko očekivao....