SA ŠMEKOM SLANINICE: Domaćinski kelj

Bojana Jovanović

12. 04. 2025. u 14:30

Ako volite da jedete kašikom, ali vam nepcima prija i ukus roštilja, ovaj spoj kelja sa slaninicom pravi je izbor za vas.

СА ШМЕКОМ СЛАНИНИЦЕ: Домаћински кељ

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 1 kg kelja

- 300 g krompira

- 1 kašičica mešavine suvih začina

- so, biber

- 40 g sušene slanine

- 40 g crnog luka

- 20 g brašna

- 2 čena belog luka

- kim, po želji

 

Priprema:

Glavicu kelja podelite na četiri dela, odstranite oštećene i čvrste delove pa ga isecite na široke rezance. Krompir oljuštite i isecite na kocke. Sve zajedno stavite u posudu sa malo vruće vode. Pospite mešavinom suvih začina, malo posolite, posudu poklopite i kuvajte. Na zagrejanom ulju lagano prodinstajte naseckanu slaninu i crni luk, pa dodajte kelju. Pred kraj kuhanja umešajte brašno razmućeno u malo vode, naseckani beli luk i biber. Po želji možete dodati i usitnjeni kim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TIFANINA SESTRA - EMANUELOVA DRUGARICA IZ RAZREDA: Francuska je prihvatila njihov BRAK, ali rođena ćerka Brižit Makron još ne