ZAPEČENI MLINCI SA ĆURETINOM: Savršenstvo ukusa čak i za izbirljive
Ćuretina sa mlincima je ukusan i zasitan ručak koji možete spremati na više načina - sa kupovnim ili domaćim mlincima, sa jednom ili više vrsta pavlake, a svaki je podjednako ukusan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g ćurećeg filea
- 500 g mlinaca
- 550 ml pilećeg ili ćurećeg bujona
- pola kocke za supu
- kisela pavlaka
- 200 g rendanog kačkavalja
- 500 ml neutralne pavlake za kuvanje
- sveže samleveni biber
- so
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šnicle izmasirajte prstima, pa ih po potrebi izlupajte čekićem, posolite i pobiberite. Pržite šnicle sa obe strane po par minuta, pa ih isecite po širini na trake. Pustite bujon da proključa, pa dodajte pola kocke za supu. Izlomite mlince na manje komade. Bujon sipajte u veću šerpu, pa dodajte polovinu mlinaca. Izvadite i ponovite postupak sa preostalim mlincima. Pomešajte pavlake za kuvanje. Na dno vatrostalne posude sipajte malo ulja pa mlince, umućenu pavlaku, malo sečnog mesa, pavlaku, mlince, pavlaku. Izrendajte 150 g kačkavalja. Pecite mlince 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i pospite ostatkom kačkavalja. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

RASKOMADAO TELA GEJ PARA, GLAVE STAVIO U ZAMRZIVAČ: Poroti se smučilo zbog monstruoznog snimka, jedan nije došao na suđenje (FOTO)
KOLUMBIJSKI državljanin Jostin Andres Moskera (35) proglašen je krivim za dvostruko ubistvo u slučaju koji je šokirao britansku javnost.
21. 07. 2025. u 18:43

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)